De Fotograaf

Ref:
Date:
Location:
Photographer:
Tijdens studietijd eind jaren zeventig, begin jaren tachtig veel gefotografeerd met een Olympus OM1. Lid van een studenten fotografieclub met een eigen doka. Veel gereisd; drie maal ook lang, bijna een jaar. Na studententijd geen tijd meer genomen om echt te fotograferen. Na 20 jaar werken een sabbatical genomen in 2004. Tijdens de sabbatical een aantal hobbies weer opgepakt, zoals reizen, fotografie, wandelen met vrienden en filosofie.

De digitale fotografie geeft een nieuwe dimensie aan het fotograferen: direct feedback. Dit spreekt me enorm aan. Na de sabbatical begonnen met een fotografiecursus voor gevorderden bij Fotogram.
Na 2 jaar Fotogram, met als docente Ariane James, is er geen vervolgcursus meer beschikbaar. Daarom hebben we zelf een vervolg opgezet vanaf 2007, werkend onder het organisatorisch principe van een zelfsturend team. We hebben bv. zelf de gastdocenten geregeld. Dit heeft 3 jaar zeer goed gefunctioneerd; daarna is ieder toch zijn eigen weg gegaan.

Vroeger was ik een echte reisfotograaf. Inmiddels heeft mijn belangstelling zich verlegd naar stadsfotografie, architectuur, kunst en foto’s die iets te raden over laten. In mijn werk zoek ik naar beelden die een gevoel oproepen, bij voorkeur een gevoel van vervreemding of verwondering.